Thaise rijstsalade met gember


Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook en voeg de rijst toe. Laat het 8-10 minuten op een laag vuur koken of tot de rijst zacht is. Laat het daarna uitlekken, spoel het goed af met koud water en laat de rijst opnieuw uitlekken.
Meng de benodigdheden voor de dressing en zet apart.
Zet de gesneden groenten apart en meng ze met het kruidenmengsel, de pinda’s en de sesamzaadjes.
Voeg er nu de uitgelekte rijst toe en meng het goed.
Nu er de dressing bij doen en goed door elkaar mengen zodat alles bedekt is met de dressing.
Garneer het met de gehakte basilcum en serveer direct.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Rijst

4 pers

no:306/971 << >>
400 gr. pandanrijst
1 theelepel zout

groenten
5 lenteui diagonaal in stukjes van 1 cm.gesneden
5 worteltjes grof geraspt
2 baby pakchoi, gewassen en in kleine reepjes gesneden

kruidenmengsel
2 limoenblaadjes fijn gesneden
1/2 bosje koriander, grof gehakt

250 gr. geroosterde, gehakte pinda’s
1 eetlepel zwarte sesamzaadjes

dressing
2 eetlepels olie
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel gemberwortel geraspt
snufje chilipoeder
gemalen peper

garnering
2 eetlepels Thaise basilcum grof gehakt