Roergebakken tauge met rundvlees


wokken.jpg Doe het vlees in een kom en meng de benodigdheden voor de marinade, doe de marinade bij het vlees en laat het ong. 30 min. staan. Meng de benodigdheden voor de saus en zet apart.
Verhit de wok op hoog vuur tot het begint te roken. Voeg 3 eetlepels olie toe en laat het rondvloeien. Voeg de gember toe en als deze gaat ruiken de tauge en de paprika toevoegen. Schep met de wokschep vanaf de bodem en blijf op hoog vuur 2 - 3 minuten voortdurend luchtig omscheppen. De tauge en de paprika moeten wel bijna gaar, maar nog knapperig zijn. Schep de inhoud van de wok over in een schaal en houd deze warm. Verhit de wok op hoog vuur tot de wok begint te roken. Laat nu de rest van de olie rondvloeien. Voeg de knoflook toe. Voeg, zodra dit begint te verkleuren, het wit van de lenteui toe. Schep even om en doe het vlees erbij. Roerbak het tot het bleek begint te worden. Blus af met de rijstwijn langs de rand van de wok en roerbak dan 30-60 sec. door tot het vlees gaar is. Temper het vuur. Giet de goed omgeroerde saus erbij en laat het al roerend binden. Vermeng dan met het groen van de lenteui. Schep de apart gezette groente erdoor en serveer onmiddellijk!
Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Vlees

4 pers

no:308/971 << >>
200 gr. mager vlees(kan ieder soort zijn) in flinterdunne reepjes gesneden
1 kleine groene paprika in dunne reepjes gesneden
6 eetlepels olie
3 dunne plakjes gemberwortel in zijde dunne draadjes gesneden(si)
400 gr. tauge gewassen in koud water
1 theelepel zout
3 tenen knoflook gehakt
3 lenteui groen en wit apart in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels rijstwijn

marinade
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 1/2 eetlepel sojasaus
1/2 theelepel vers gemalen witte peper
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel maizena
1 eetlepel water

saus
1/2 eetlepel maizena
3 eetlepels water
2 eetlepels oestersaus