Gesuikerde walnoten met sesamzaad


Breng een pan met water aan de kook, laat daar de walnoten blancheren ong. 10 minuten. Laat ze uitlekken en doe ze dan op een ovenbakplaat en strooi daar de suiker overheen totdat ze allemaal goed bedekt zijn. De oven moet voorverwarmd zijn en dan uitgezet.
Laat de noten ong. 2 uur in de oven drogen.
Verhit de olie en bak daar de gesuikerde noten in totdat de suiker gesmolten is en de noten licht bruin van kleur zijn.
Meng ze dan door het sesamzaad.
Laat ze op een rooster uitlekken en drogen.


Succes en eet smakelijk !!
Tip: Deze walnoten kunnen in een glazen pot goed bewaard worden.
Het is een lekker hapje bij een glaasje of tussendoor.

China

Shanghai

Snacks

4 pers

no:514/971 << >>
250 gr. gepelde walnoten
125 gr. suiker
ong. 1/2 liter arachide olie om te frituren
3 eetlepels sesamzaad