Garnalen curry met ananas


Bak de garnalen in een hete wok met iets olie tot ze rose zijn. Schep ze eruit en laat ze afkoelen. Pel ze als ze afgekoeld zijn en haal de darm eruit. Zet ze koel weg.
Currypasta: Doe alle benodigdheden voor de pasta in de keukenmachine en maal het op hoge snelheid tot alles grof gemalen is. Schep de pasta eruit en zet apart. Zet ze koel weg.
Nu de blikjes kokosmelk in de wok gieten en roer tot het begint te koken. Kook het zolang totdater olie begint te vormen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt het goed horen het begint dan te sissen. Het begint te schiften. Dat geeft niets. Nu de currypasta erbij doen en bak het 3 minuten samen, de garnalen toevoegen met de stukjes ananas en laat het zachtjes 2 minuten doorkoken.
Serveer de garnalen op een schaal gegarneerd met de flinterdunne reepjes peper en limoenblaadjes.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:435/971 << >>
500 gr. rauwe garnalen ongepeld
500 gr. verse ananas in stukken gesneden
2 blikjes kokosmelk

currypasta
4 gedroogde rode pepers 30 min. geweekt in het sap en de schil van 1 limoen
1 eetlepel citroengras klein gehakt
2.5 cm. verse gemberwortel gehakt
5 tenen knoflook gehakt
8 sjalotjes gepeld en gehakt
1 eetlepel garnalenpasta
1/2 eetlepel zout
3 eetlepels vissaus

voor de garnering
2 limoenblaadjes flinterdun gesneden
2 rode pepers, zonder zaad in flinterdunne reepjes gesneden