Gestoomde vis met citrus en peper


IMG_0479.jpg Maak met een scherp mes 3 ondiepe schuine inkepingen in beide kanten van de vis. Stop de citrusbladeren in de buikholte of de inkepingen van de vis. Meng de smaakmakers en zet apart.
Kwast de vis in met de smaakmakers en leg de vis in een ondiepe schaal of bord die in een bamboestoommandje past. Strooi het fijn gesneden citroengras erover met de Chinese - of gewone bieslook en de Sechuanpepers.
Vul een wok voor de helft met water (de stoommand mag het water niet raken) en breng aan de kook. Zet het bord met de vis in de stoommand en leg er het deksel op. Zet nu de mand boven het water in de wok en laat in ong. 20-25 minuten gaar stomen.
Giet zonodig extra water in de wok. Neem de stoommand uit de wok en neem dan de vis voorzichtig uit de mand.
Giet het kooknat over de vis, leg er de gehalveerde limoenen naast en dien onmiddellijk op.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Azie

Vis

4 pers

no:456/971 << >>
1 hele vis van (b.v. tarbot)
8 citrusblaadjes, of 1 eetlepel geraspte limoenschil

smaakmakers
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels vers limoensap
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels geschilde en fijn gehakte gemberwortel

2 stengels citroengras flinterdun gesneden
12 sprieten Chinese- of gewone bieslook, gesnipperd
1/2 eetlepel geroosterde Sechuanpeperkorrels


serveren met gehalveerde limoenen