Eend op een bedje chili-uien


DSC00058.jpg Verwarm de oven voor op 110 oC. Verhit 2 eetlepels chili-olie in een koekenpan op een matig vuur. Doe er vervolgens de uien, knoflook en chilipeper in en fruit in ong. 10 minuten gaar en glazig. Schep ze over op een vuurvaste schaal en houd warm in de lauwe oven. Kerf met de punt van een scherp mes een ruitpatroon in het vel van de eend. Meng het kruidenmengsel en zet apart. Kwast de eendenborsten in met de overige chiliolie. Wrijf de borsten dan in met het kruidenmengsel. Leg er de eendenborsten op de velkant in en bak ze in 5 - 6 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan, leg ze op een vuurvaste schaal en houd ze warm in de lauwe oven.
Schep de uien op een platte schaal. Snijd de eendenborsten in schuine dunne plakken. Schik de plakken over de uien en garneer met de basilicum of koriander.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit gerecht kan ook goed met kippenborst (met vel) bereid worden.

Thailand

Thailand

Gevogelte

6 pers

no:457/971 << >>
4 eetlepels chiliolie
600 gr. Spaanse uien, in dunne plakjes gesneden
3 tenen knoflook gehakt
1 kleine rode chilipeper, ontzaad en in dunne plakjes gesneden

3 eendenborsten met vel van ong. 200 gr.

kruidenmengsel
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel zout

2 eetlepels olie voor het bakken

4 eetlepels Thaise basilicumblaadjes, koriander of gewone basilicum


Voor het serveren
Thaise zoete chilisaus