geroosterde eend met hoisinsaus


geroosterdeeend.jpg Snijd de eendenborstfilets in repen van ong. 1/2 - 1 cm. dik . Wrijf ze in met peper en zout.
Breng de sojasaus, de honing, de azijn en het water in een steelpan aan de kook. Zet het vlees hierin en laat het een half uurtje staan. Schep het vlees zo af en toe om.
Verhit de oven tot 200 0C. Leg het vlees op een rooster en bak de filetreepjes in 10 - 15 minuten krokant en gaar. Keer ze regelmatig om.
De geroosterde eend met reepjes lenteui en komkommer op een met hoisinsaus of pruimensaus ingesmeerd pannekoekje leggen . Je rolt het koekje op en eet uit het vuistje.


Succes en eet smakelijk !!
In China wordt voor dit gerecht een hele eend gebruikt die, nadat hij is overgoten met de marinade, 5 uur in een koele ruimte te drogen wordt gehangen. In dit recept wordt eendenborstfilet gebruikt en marineert u het vlees ongeveer 1/2- 1 uur.

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:455/971 << >>
500 gram eendenborstfilet
vers gemalen peper
zout

marinade
2 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel donkere rijstazijn
4 eetlepels water

komkommer in dunne reepjes
lenteui in dunne reepjes
hoisinsaus

pannekoekjes