Gestoomde vis met Chinese champignons, gember en lenteui


Meng de paddestoelen met een mespuntje zout en meng ze met de ingemaakte kool of kappertjes, gemberwortel en de helft van de lenteui. Zet apart.
Leg de vis op een schotel die in een stoommandje past en leg het padden-stoelenmengsel erboven op en erin.
Zet het bord vervolgens in het stoommandje die op een wok past met daarin kokend water. Laat het ongeveer 10-15 minuten stomen. Dit hangt af van de dikte van de vis.
Verhit intussen de sojasaus met de olie.
Haal het bord uit het stoommandje met een speciale tang, anders verbrand je je vingers en giet er dan het soja-oliemengsel over met de overige lenteui (je kunt ook de vis op een dienschaal serveren, giet er dan later de saus overheen)


Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vis

4 pers

no:286/971 << >>

1 zalmforel schoongemaakt, maar met de kop en de staart eraan.

6 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt in warm water de steeltjes verwijderd en de hoedjes in reepjes gesneden
mespuntje zout

1 eetlepel ingemaakte kool afgespoeld, gedroogd en gehakt of kappertjes
1 eetlepel gehakte gemberwortel
4 eetlepels lenteui gehakt

1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olie