Bouillon voor de visfondue (steamboat)


Verhit in een grote soeppan de olie en voeg prei, bleekselderij, citroen, laurier- bladeren en venkelzaad toe en bak op medium vuur tot de prei zacht is.
Voeg peterselie, peper, wijn, water en visafval toe en breng aan de kook. Zet het gas laag en laat 25 min. zachtjes koken. Schep tussentijds een paar keer het 'schuim' van de bouillon af met een schuimspaan. Zet daarna het gas uit, laat 15 min. afkoelen, verwijder vis, groente etc. en zeef de bouillon door een kaasdoek bekleedde zeef. Zet vervolgens weer op en laat inkoken tot 3 liter geconcentreerde visbouillon. Voeg zeezout en evt. peper naar smaak toe.


Succes en eet smakelijk !!

China

Canton

Soep

6 pers

no:285/971 << >>
1 eetlepel olie
2 preien gewassen en grof gesneden
2 stronkjes bleekselderij grof gesneden
schil van 1 citroen
2 laurierbladeren
1 theelepel venkelzaad
bosje platte peterselie
5 zwarte peperkorrels geplet
250 ml. rijstwijn
5 liter water
3 kg. viskoppen, graten etc.
(vaak gratis bij de visboer)
zeezout