Gesmoorde vis met knoflook


Wrijf de stukken vis in met het zout en zet ze apart.
Verhit de olie in de wok tot ong. 175 oC. Doe er dan de tenen knoflook in en laat deze bakken tot ze gaan ruiken. Vis ze eruit en laat ze uitlekken. Dan de stukken vis erin doen en laten bakken tot ze bruin van kleur is. Haal ze eruit en laat ze goed uitlekken.
Giet de olie uit de wok , maar laat er ong. 6 eetlepels in zitten. Bak hierin dan de aan de kant gezette knoflook, rode chilipeper en de gemberwortel. Laat ze roerbakken tot ze lekker gaan ruiken ong. 1 minuut. Nu de vis erbij doen met de bouillon, suiker, sojasaus en de rijstwijn en laat het ong. 10 min. zachtjes smoren. Haal de vis eruit en leg op een serveerschaal, zet apart.
Vervolgens de azijn en het maizenamensel bij het vocht in de wok aan de kook brengen. Blijf vooral goed roeren. Nu de sesamolie erbij doen en over de vis gieten.
Serveer het met rijst en groente.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Vis

4 pers

no:779/975 << >>
1 hele vis van ong. 750 gr., kop en staart verwijderd en gesneden in stukken van 2 1/2 cm. dik

of 600 gr. stevig visfilet
1 eetlepel zout

olie om te frituren
12 tenen knoflook gepeld

1 rode chili peper gehakt
1 cm. gemberwortel gehakt

4 dl. bouillon
2 eetlepels br. basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijst wijn

1 eetlepel zw. rijstazijn
1 eetlepel maizena met water opgelost

2 eetlepels sesamolie