Grote tijgergarnalen met chili en knoflook


Stamp de gemberwortel, knoflook en de chilipepers in de vijzel tot een pasta.
Verhit de wok en doe er olie in en bak er de sjalot en de pasta uit de vijzel,en doe er een minuutje later de garnalen bij, dan de vissaus, ketchup en de suiker met 2 dl. bouillon en laat het nog 4 minuten met deksel smoren.
Nu het geklutste ei er door roeren tot het een licht gebonden saus is.
Serveer het op een mooie ondiepe schaal en garneer met de lenteui.
Serveer meteen met witte rijst.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: geef hier witte rijst bij. Heerlijk met de saus.

Azie

Maleisie

Schaaldieren

6 pers

no:778/975 << >>
8-12 grote tijgergarnalen met schaal en darm en tentakels verwijderd

5 cm. gemberwortel gehakt
6-8 tenen knoflook gehakt
2 rode chilipepers zonder zaad gehakt

3 sjalotten klein gehakt

1 flinke scheut vissaus
3 dl. tomatenketchup
8 eetlepels palmsuiker
3 dl. bouillon

2 eieren licht los geslagen

3 lenteui in dunne ringetjes gesneden