Pakchoi-kipsalade


Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de sesamolie en de arachideolie in een wok en bak hierin de kipreepjes ongeveer 3 minuten. Voeg de ui, gember en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten tot de kip gaar is. Doe er dan de wortel- prei, paprika- en pakchoi bij. Roerbak vervolgens nog 2 minuten dan de smaakmakers erbij doen en nog een paar minuten roerbakken.
Neem de wok van het vuur en laat het afkoelen. Doe de salade in een kom en laat het een tijdje afgedekt staan.
Schep de salade een keer goed door en strooi de geroosterde pitten en de bieslook erover.
Serveer het op een bedje stevige slablaadjes.
Succes en eet smakelijk!

China

Canton

Salade

6 pers

no:780/975 << >>
2 eetlepels sesamolie
6 eetlepels olie

400 gr. kipfilet of dijenvlees in dunne reepjes gesneden
1 rode ui in reepjes gesneden
1 stukje gemberwortel van 2 cm. gehakt
1 teen knoflook gehakt
1 kleine winterwortel in dunne reepjes gesneden of grof geraspt
1 malse prei in dunne reepjes gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 stronk pakchoi, lelijke bladeren en harde nerven verwijderd, in repen gesneden
smaakmakers
1 eetlepel chili- garlicsaus (LKK)
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels rijstwijn
1 eetelepel palmsuiker

100 gr. geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels fijngesneden bieslook
wat slabaderen in grove repen gesneden