Geroosterde butternut-pompoen


Verwarm de oven voor op 200 oC.
Zet een bakblik met de olifjolie in de oven.
Doe de komijn, chilipeper, koriander en het zout in een vijzel en stamp alles heel licht. Doe de specerijen in de hete olie, doe de blokjes pompoen erbij en schud alles om, zodat de pompoen bedekt is met een laagje gekruidde olie.
Rooster de pompoen in 30 - 35 min. gaar in de oven, draai ze af en toe om.
Serveer het met een paar lepels natuuryoghurt en een snufje cayennepeper.



Succes en eet smakelijk!














Europa

Turkije

Groenten

4 pers

no:21/971 << >>
1 butternut-pompoen van ca. 850 gr. geschild en in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel grof gemalen chilipeper
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel zout