Geroosterde lamsbout met mosterd


De vleesbouillon met de rode wijnazijn, het water, het laurierblad en de takjes kruiden samen met de lamsbout in een schaal van aardewerk leggen. De gewassen citroen en sinaasappel doorsnijden en eveneens in het vocht leggen. De ui pellen en snipperen en met de soepgroente in het vocht leggen, de schaal sluiten en het vlees minstens 2 dagen in de koelkast of op een andere koele plaats in de marinade laten staan.
Vervolgens het vlees uit de schaal halen, bestrooien met peper en zout en in de grill(of eventueel in een braadpan) gaar laten worden. De olijfolie met geperste teentje knoflook vermengen en er het lamsvlees regelmatig mee insmeren. De mosterd door de tijm en de marjolein roeren. Kort voordat het lamsvlees gaar is het vlees met de mosterd bestrijken, weer in de oven plaatsen en wachten totdat er een korstje ontstaat.
De lamsbout in plakken snijden, op een schaal leggen en opdienen.
Succes en eet smakelijk!

Europa

Turkije

Vlees

4 pers

no:22/971 << >>
1 kg. lamsbout zonder bot

marinade
5 dl. vleesbouillon
1.25 dl. rode wijnazijn
5 dl. water
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 takje basilicum
1 citroen
1 sinaasappel
1 ui
150 gr. soepgroenten


1 kopje olijfolie (1.2 dl.)
1 teen knoflook
1 theelepel zout
1 kopje mosterd
1 theelepel tijm
1 theelepel marjolein