Geroerbakte kwartels


Droog de kwartel goed af. Meng de benodigdheden voor de marinade en zet hier de kwarteldelen in. Laat ze 20 minuten marineren.
Verhit de wok en schep de helft van de kwartels met een schuimspaan uit de marinade. Verhit de helft van de olie in de hete wok tot het begint te dampen, doe er dan de stukken kwartel in en roerbak ze in 5 minuten bruin. Schep ze eruit en laat ze goed uitlekken. Giet de olie in een schaaltje en zet weg. Maak de wok weer heet op hoog vuur en roerbak de rest van de kwartels op dezelfde manier in de rest van de olie. Laat deze ook uitlekken en zet apart.
Laat de wok weer heet worden. Voeg er de lenteui, bamboescheuten en als je verse waterkastanjes gebruikt toe en roerbak 2 minuten. Voeg dan de smaakmakers toe en breng het aan de kook. Doe de kwartels terug in de wok en laat 3 minuten stoven. Zorg dat alle stukjes kwartel goed met de saus bedekt wordt. Als je waterkastanjes uit blik gebruikt, voeg deze dan nu toe en laat nog 2 minuten koken. Serveer direct.
Succes en eet smakelijk!!



China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:194/971 << >>
4 kwartels van 100 gr. elke kwartel verdeeld in 4 stukken.
225 gr. waterkastanjes, afgespoeld indien uit blik en in plakjes gesneden
225 gr. bamboescheuten uit blik afgespoeld en in plakjes gesneden
6 lenteui schuin in stukken gesneden van ongeveer 6 cm.
1 1/2 dl. olie

smaakmakers:
3 dl. bouillon
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel maizena aangemengd met water

marinade:
1 eetlepel rijstwijn
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel maizena
1 eetlepel sesamolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper