Roerbak rundvlees met paprika en peultjes


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet het gesneden vlees hierin en laat het 15 minuten marineren.
Verhit de wok tot ze erg heet is en doe er de olie in tot het begint te dampen. Schep het vlees met een schuimspaan uit de marinade en roerbak het in gedeeltes in 3 minuten per deel. Schep het vlees uit de wok en zet apart.
Verhit de wok opnieuw. Laat 2 eetlepels olie zeer heet worden en voeg de paprika en peultjes toe. Roerbak 2 minuten. Doe er dan de bouillon en de oestersaus hierbij. Breng het aan de kook. Nu het vlees er weer bij doen en roerbak alles goed tot het warm genoeg is. Meng het eventueel met het maizena-watermengsel.
Schep het op een schaal en serveer direct.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vlees

6 pers

no:195/971 << >>
600 gr. runderbiefstuk in dunne plakjes van 4 mm. gesneden

marinade:
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels sesamolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen peper
2 eetlepels maizena

5 eetlepels olie

2 rode paprika’s in dunne reepjes van gesneden
250 gr. peultjes schoongemaakt

2 dl. bouillon
2 eetlepels oestersaus

1 eetlepel maizena met water gemengd