Gepocheerde biefplakjes met saus


Breng in een pan 1/2 liter water het aan de kook doe er 1 eetlepel rijstwijn in en doe er de plakjes vlees bij en laat het snel weer aan de kook komen (pocheer) tot het vlees van kleur veranderd. Haal het vlees eruit en laat uitlekken.
Zet de sjalotjes, gemberwortel en de chilipeper in koud water en laat een tijdje staan. Dit kun je doen voordat je met het vlees begint.
Als je het vlees klaar hebt dan laat je de sjalotjes-gemberwortel en chilipeper uitlekken.
Maak een mengsel van de smaakmakers in een kommetje en zet apart.
Meng een beetje van de smaakmakers door het vlees en zet de rest in een kommetje erbij.
Serveer alles op een platte schaal en garneer met de koriander
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vlees

4 pers

no:612/971 << >>
400 gr. biefstuk in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel rijstwijn

3 sjalotjes klein gesneden
2 schijven gemberwortel gehakt
1 rode chilipeper klein gehakt

smaakmakers
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sesamolie
1/2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel gehakte knoflook
1/2 eetlepel suiker
1 theelepel zw.rijstazijn

garnering
2 stengels koriander