Gemengde zeevruchten in dikke rode kerriesaus


Doe de kokosroom in een wok of pan en breng aan de kook. Regel het vuur zo, dat de kokosroom net zachtjes blijft koken en laat al roerend 5 minuten koken tot er pareltjes olie bovenop drijven. Voeg dan de kerriepasta toe en laat al roerend circa 2 minuten sudderen. Voeg de palm- of basterdsuiker en vissaus toe en laat al roerend een paar minuten sudderen. Voeg de kokosmelk en citrusbladen toe en breng aan de kook. Draai het vuur matig en laat onder af en toe roeren 5 minuten sudderen.(dit kun je van tevoren maken) maar laat het niet te lang koken. Je kunt het beter vlak voor de tijd weer opwarmen.
Verhit de olie in een platte koekenpan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier. Leg zodra de olie heet is zoveel mogelijk vispartjes naast elkaar in de pan. Laat ze circa 1 minuut bakken zonder ze te verschuiven en ze van onderen goudbruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant ook in 1 minuut goudbruin. Bak de rest van de vis en de schaaldieren net zo.
Proef de saus en breng hem zo nodig verder op smaak met extra kerriepasta, suiker en vissaus. Voeg de vis en basilicumblaadjes toe en laat snel doorwarmen.
Serveer in een dienschaal en garneer met plakjes chilipeper en takjes basilicum. Succes!!

Dit is een feestelijk gerecht, serveer hier een roergebakken groente bij met witte Thaise rijst.

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:395/971 << >>
1.25 dl. kokosroom( is het dikke gedeelte bovenop een blikje kokosmelk)

2 eetlepels rode Thaise kerriepasta
(goede toko)

1 eetlepel palm- of bruine basterdsuiker
1 - 2 eetlepels vissaus

3 dl. kokosmelk(de rest van het blikje waar de room af is) zie boven
10 citrusbladen (djeroek poeroet) nerven verwijderd
1 eetlepel olie
500 gr. gemengde zeevis en schaaldieren

handje vol verse Thaise- of gewone basilicum indien gewenst

garnering
takje Thaise basilicum
1 verse rode chilipeper, ontzaad, in dunne plakjes gesneden