Gevulde tortilla met spinazie en champignons a la barbara


Verwarm de oven voor op 180 oC.
Blancheer de schoongemaakte spinazie en zet ze uitgelekt apart. Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de ui en de knoflook zachtjes, ze mogen niet kleuren. Doe er dan de gesneden champignons erbij met de geplukte kip en bak deze even aan op een hoger vuur. Maak op smaak met de cajunkruiden. Nu de uitgelekte spinazie erbij doen. Op het allerlaats de creme fraiche of andere verse roomkaas toedienen. Goed mengen met het vuur uit.
Leg de tortilla’s plat op een plank en doe er 1/8 van de vulling als een rolletjen in het midden op en strooi er wat geraspte kaas over. Rol ze vervolgens stevig op. Leg de gevulde tortilla in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Vul de rest van de tortilla’s en leg ze in dezelfde overschaal. Als er vulling over is, dan deze aan de zijkanten erbij leggen.Druk ze goed tegen elkaar aan. Strooi er flink wat kaas over en dek af met aluminium folie. Zet het 25 minuten in de verwarmde oven en haal 5 minuten voor het serveren de folie eraf en bak dan nog eventjes totdat het een mooi kleurtje heeft.
Succes en eet smakelijk!
Tip:Inplaats van kip, kun je ook fetablokjes gebruiken, dan heb je een vegetarisch gerecht. Maar die doe je er tegelijk met de spinazie bij.

Mexico

Mexico

Groenten

4 pers

no:394/972 << >>
8 tortilla’s
1 kg. spinazie schoongemaakt
3 eetlepels olie
1 ui klein gehakt
2 tenen knoflook klein gehakt
250 gr. champignons in plakjes gesneden
1 gegrilde kip (vlees eruit geplukt)( 500 gr.)
4 flinke eet lepels creme fraiche of verse roomkaas
1-2 eetlepels cajunkruiden
250 gr. pittige geraspte kaas