Thaise curry met garnalen a la Jamie Oliver


Doe de benodigdheden voor de currypasta in de keukenmachine Maal het als een pasta.(maak de randen af en toe schoon).
Verhit de wok en doe er 2 eetlepels olie in. Bak hier de tijgergarnalen 1 minuut, schep er dan een flinke eetlepel currypasta bij laat eventjes bakken, haal ze eruit en zet apart. Doe in de gebruikte wok nog iets olie en doe daar de sugarsnap.en de gekookte garnaaltjes bij. Schep de rest van de currypasta erbij en bak het mengsel ongeveer 2 minuten, dan doe je er de kokosmelk bij.Blijf roeren totdat je een homogene saus hebt en laat het mengsel op matig-laag vuur pruttelen. Nu de apart gezette garnalen er eventjes in laten lopwarmen.
Serveren: Proef de curry en breng het eventueel op smaak met palmsuiker, limoen of en vissaus.Strooi er de apart gehouden koriander over. Geef het met witte rijst, komkommersalade en limoenpartjes.
Succes en eet smakelijk!!
TIP: Heerlijk met een komkommersalade .
Je kunt de grote garnalen ook meteen uit de wok serveren, maar dan moet je ze later en iets langer laten bakken met de currypasta.

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:559/971 << >>
currypasta
2 stengels citroengras stam en buitenste bladeren verwijderd en klein gesneden
1 verse rode Spaanse peper met zaad en klein gesneden
2 tenen knoflook klein gesneden
4 limoenblaadjes gescheurd
bosje verse koriander
2 rode paprika’s in olie (pot)
1 volle theelepel tomatenpuree
2 eetlepel vissaus
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
gemberwortel 2 cm. klein gehakt

12 grote , ongepelde tijgergarnalen
200 gr. sugarsnaps of peulen
250 gr. kleine gekookte garnalen
1 blikje kokosmelk

2 l limoenen in partjes gesneden
apart gehouden korianderblaadjes
j