gebakken pikante noedels met kipreepjes


Meng de reepjes kip met de sojasaus en zet apart.
Kook in een ruime pan water en doe daar de noedels in. Neem de pan van het vuur en laat de noedels er 4 minuten in zwemmen. Giet ze af in de vergiet en onder de koude kraan laten schrikken. Laat goed uitlekken.
Verhit de wok en doe er de olie in en bak de noedels daar kort in en haal ze eruit. Zet apart. Nu de kip kort roerbakken en zet apart. Roerbak de komkommer, doe dan het pepermengsel erbij en laat het 1 minuut roerbakken. De spinazie toevoegen tot het geslonken is en dan de tauge. Schep er nu de eiermie met de gebakken kipreepjes door en laat het goed warm worden. Breng het eventueel op smaak met wat zout en peper.
Serveer het in een schaal en strooi er wat munt of basilicumblaadjes over.

Succes en eet smakelijk!!!
Tip: i.p.v. eiermie kun je ook rijstmie gebruiken.

China

Hongkong

Mie

4 pers

no:328/971 << >>
250 gr. chinese eiernoedels

pepermengsel
2 stengels citroengras klein gehakt
4 verse rode pepers klein gehakt
2 tenen knoflook klein gehakt
1 sjalot klein gehakt
2 cm. gemberwortel klein gehakt

150 gr. kipfilet in smalle reepjes gesneden
2 eetlepels sojasaus

250 gr. spinazie(bij voorkeur wilde) gewassen en uitgelekt en de stelen verwijderd, het blad klein gescheurd
150 gr. tauge
1 kleine komkommer in de lengte doorgesneden ontzaad en in dunne halve maantjes gesneden

6 eetlepels olie
zout
peper

blaadjes munt of basilicum(bij voorkeur Thaise)