Gemarineerde lamsbout met been


Vermeng alle benodigdheden voor de marinade in een grote schaal. Leg het vlees erin en laat afgedekt 12-24 uur in de koelkast intrekken. Keer regelmatig.
Haal het vlees uit de schaal en dep het goed droog. Steek er een vleesthermometer in zonder het been te raken. Bewaar de rest van de marinade. Braad het vlees in een braadslee in de oven (180 oC.) 2 uur. Bestrijk regelmatig met de marinade.
Geeft de thermometer 82 oC. aan dan is het vlees gaar. Neem het vlees uit de oven en houd het warm.
Giet het braadvocht in een maatbeker en laat het snel afkoelen. Schep overtollig vet eraf. Doe 3 eetlepels ontvet braadvocht in de braadslee en voeg bloem en zout toe. Laat onder voortdurend roeren goudbruin worden.
Doe er al roerend 3 dl.water bij en laat het braadvocht op matig vuur tot een saus binden. Geef deze saus bij het vlees. Succes en eet smakelijk!!

Dit is een gerecht wat ik tussen 1984-1988 in India gemaakt heb.
Dit op verzoek van mijn zoon Edward!!!!!!!!!!!!

India

India

Vlees

6 pers

no:827/975 << >>
2 kg. lamsbout met been
3 eetlepels bloem
1 theelepel zout
3 dl. water

marinade
1 eertlepel zout
1 dl. sinaasappelsap
1dl. rode wijn
1 dl. chilisaus
2 eetlepels olie
3 tenen knoflook in plakjes gesneden
2 eetlepels palmsuiker
1 eetlepel chilipoeder


.