Hele vis in zoet-zure saus


Als de vis te groot is, snijd je hem door de helft. Je hebt dan een kop- en staartstuk. Kerf de vis aan beide zijden in(kruis) pas op dat je hem niet helemaal doorsnijd. Wrijf hem dan in met de zout en de peper. Zet apart. Blancheer vervolgens de groenten ong. 4 min. dompel ze dan in koud water en laat goed uitlekken. Doe alle geblancheerde groenten met de saus benodigdheden in een klein pannetje. Breng het aan de kook en roer het goed om en haal de pan van het vuur. Wentel vervolgens de vis door de maizena en schud het teveel eraf. Meng in een kommetje de eieren en de sesamolie. Smeer dit over de vis, wentel ze daarna weer door de maizena en schud het teveel eraf. Laat de olie in een wok of frituurpan goed heet worden dat hij begint te dampen. Bak de vis (een tegelijk) knapperig goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de saus.
Schik de vis op een schaal en giet de hete saus eroverheen. Serveer direct.
Succes en eet smakelijk!!!











China

Canton

Vis

4 pers

no:826/975 << >>
1 hele vis ong. 700 gr. schoongemaakt
2 theelepels zout
1 theelepel vers gemalen peper

100 gr. worteltjes in kleine stukjes
100 gr. doperwtjes
100 gr. paprikastukjes

maizena om de vis doorheen te wentelen

2 eieren
1 eetlepel sesamolie

olie om te frituren

saus
3 eetlepels fijngehakte lenteui
2 eetlepels fijngehakte gemberwortel
4 dl. kippenbouillon
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels witte rijstazijn of appelazijn
3 eetlepels suiker

2 theelepels maizena aangemaakt met
2 theelepels water