Gekruid rundvlees met een bladsalade


Bouillon: Doe in een passende pan 2 liter water met alle benodigdheden voor de bouillon en breng het aan de kook en doe er dan het vlees bij en laat het ongeveer 2 uur zachtjes door koken.Neem het vlees eruit en wikkel het in aluminiumfolie en laat het afkoelen of als het je het de volgende dag gebruikt, moet je het in de bouillon laten afkoelen.
Meng de benodigdheden voor de dressing en zet apart.
Neem het vlees uit de folie of de koude bouillon verwijder zorgvuldig al het vet en snijd het vlees in erg dunne plakjes. Verdeel de slablaadjes op een grote schaal en schik de plakjes vlees er naast. Bestrooi de sla en het vlees met de Chinese bieslook en de gehakte koriander. Dien op.
Geef de dressing er apart bij om over de sla en het vlees te gebruiken.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een heerlijk buffetgerecht

China

Beijing

Vlees

6 pers

no:714/971 << >>
750 gr.mager rundvlees om te koken
1 krop sla schoongemaakt en
de blaadjes los gehaald en gedroogd
bouillon
120 gr. verse gemberwortel in dunne plakjes gesneden
4 rode chilipepeper
1 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 dl. rijstwijn
1/8 liter sojasaus
50 gr. palmsuiker
1 eetlepel vers gemalen peper
3 eetlepels sesamolie
2 citroenblaadjes
2 liter water
dressing
5 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstwijn
1 rode chilipeper klein gehakt zonder zaad
1 teen knoflook klein gehakt
10 gr. verse gemberwortel gehakt
30 gr. lenteui gehakt
1 eetlepel sesamolie
overigens
1 eetlepel Chinese bieslook gehakt
korianderblad