Aubergines uit Sechuan


Zet de plakjes aubergine in een vergiet en strooi er wat zout over. Laat het een half uur staan. Spoel vervolgens het zout er af en droog het tussen wat keukenpapier.
Verhit de wok en doe er een paar eetlepels olie in, bak vervolgens de knoflook, gemberwortel en de lenteui totdat het begint te geuren, nu er de aubergines aan toevoegen en nog 3 minuten laten bakken totdat de aubergines bruin en zacht worden.
Vervolgens de overige benodigdheden toevoegen met 2/3 kopje water en aan de kook brengen. Lager draaien en nog 8 minuutjes laten sudderen.
Hoger draaien als er teveel vocht is om het te laten verdampen.
Serveer het op een schaal en garneer met de koriander of peterselie.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:715/971 << >>
500 gr. dunne aubergines, in schijven van 1 cm. gesneden
zout
2 eetlepels olie
4 tenen knoflook gehakt
3 cm. gemberwortel, geschild en klein gehakt
4 lenteui in dunne ringetjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel chilipasta
1 eetlepel gele bonenpasta LKK
3 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels palmsuiker

garnering
gehakte koriander of peterselie