Gado-Gado


Saus: Pureer de pinda's met de pepers, knoflook en het kentjoer in een blender. Roer het mengsel met het limoenblaadje, de ketjap-manis, zout en 1/2 liter water glad in een pan en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ong. 1 uur zachtjes koken totdat de saus begint te dikken. Kook de kwarteleitjes in een pan met heet water ong. 8 - 10 minuten. Spoel ze af met koud water. Pel ze als ze koud zijn. Zet apart. Blancheer alle groenten behalve de spinazie na elkaar in de aangegeven volgorde in kokend water met zout: de bonen gedurende 8 - 10 minuten, de kool 6 - 8 minuten, de wortels 5 minuten en de taugé tenslotte 1/2 minuut. Laat de groenten daarna goed uitlekken. Verhit de wok en doe er 2 eetlepels olie in en bak de sjalotringetjes goudbruin, haal ze eruit en laat op keukenpapier uitlekken en zet apart. Verhit de overige olie en bak de tahoereepjes goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en zet apart. Verhit de olie in een pannetje en bak hierin de gehakte sjalot voor de saus goudgeel, doe er vervolgens het limoensap bij en meng het door de saus en breng het op smaak. Schik de geblancheerde groenten met de spinazie, de gebakken tahoe-reepjes, de sjalotringetjes en de gehalveerde kwarteleitjes op een platte schaal en strooi er wat bladpeterselie of koriander op. Dien de pindasaus er apart bij op.






Succes en eet smakelijk!!

Azie

Indonesie

Salade

6 pers

no:713/971 << >>
250 gr. kouseband of sperziebonen zonder draad in stukken van ong. 4 cm. gebroken
250 gr. wortels geschrapt en in in plakjes gesneden
125 gr. spinazie gewassen en uitgelekt
250 gr. witte - of spits kool zonder stronk in reepjes gesneden
100 gr. taugé goed nagekeken en gewassen

pindasaus
1 teen knoflook gehakt
3 rode chilipepers gehakt zonder zaad
125 gr. geroosterde pinda's
1/2 theelepel kentjoer
1 limoenblaadje gekneusd
2 eetlepels ketjap manis
1/2 theelepel zout

50 gr. sjalotten gehakt
1 eetlepel olie
1/2 theelepel limoensap

overigens
12 kwarteleitjes
80 gr. sjalotten in ringetjes gesneden
5 eetlepels olie
250 gr. tahoe in plakjes van 1/2 cm. en dan in reepjes van 3 cm. breed en 5 cm. lang

garnering
bladpeterselie of koriander gehakt