Roergebakken bacon, prei en aardappelen


Verhit de wok doe er 2 eetlepels olie in. Beweeg het ei erin om een dunne omelet te bakken. Draaihem om als hij stolt om de andere kant kort te bruinen, haal hem uit de wok en rol hem op en snijd het in reepjes. Zet apart.
Doe een beetje olie in de wok, doe de bacon erbij en roerbak het goudbruin. Zet apart.
Doe nog een beetje olie in de wok en roerbak de aardappel op hoog vuur ong. 4 minuten of totdat hij beetgaar is. Voeg de prei toe en roerbak het 1 minuut. Doe de bacon terug in de wok, roer de lenteui, de oestersaus, sojasaus en suiker erdoor. Roerbak alles nog 1 minuut en dien het gerecht meteen op.
Garneer de schotel met de omeletreepjes.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Groenten

4 pers

no:767/975 << >>
olie
2 eieren los geklopt
5 plakjes bakbacon in dunne reepjes
2 aardappelen, geschild, in dunne reepjes als lucifers
1 prei in dunne ringen
2 lenteui, schuin fijn gesneden
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel suiker