Gevulde aubergines met rijstwijn-gembersaus


Was de aubergine en snijd deze in plakken van 2.5 cm. dik. Kerf elke plak kruislings in, maar snijd niet helemaal door. Bestrooi met wat zout en zet apart.
Klop het ei los en voeg wat peper en zout toe. Verhit in een koekenpan op matig vuur 1 eetlepel olie. Voeg het ei toe en bak een omelet; bak beide kanten bruin. Snijd de omelet in reepjes en zet ze apart.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Roerbak het gehakt, de rijstwijn, sojasaus en knoflook. Als het vlees gaar is met sesamolie besprenkelen en apart zetten.
Doe de chilipeper in een kom. Meng de reepjes ei en het gehakt erdoor. Spoel het zout van de aubergine en vul elk stuk met een beetje gehaktmengsel.
Doe alle benodigdheden voor de saus met 2.5 dl. water in een koekenpan en verhit op matig vuur. Wacht tot de saus kookt en voeg dan de aubergine toe. Laat 20 min. of langer koken tot de aubergine zacht en de schil glanzend is.
Serveer op een platte schaal en geef er witte rijst bij. Succes en eet smakelijk!!

De sappige gehaktvulling past goed bij de romige aubergine en het gehele gerecht is doordrenkt van rijstwijn en gember met een pittig tintje door de chilipepers.

China

Shanghai

Groenten

4 pers

no:569/971 << >>
2 grote aubergines
1 ei
2 eetlepels olie
200 gr. varkensvlees gehakt
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels d.sojasaus
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel sesamolie
1 rode chilipeper z.z. in dunne reepjes gesneden
1 groene chilipeper z.z. in dunne reepjes gesneden
zout
peper

voor de saus
4 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels d. sojasaus
1 eetlepel geraspte of fijn gehakte gemberwortel