Pikant rundvlees met citroengras


Meng de plakjes vlees met de vissaus. Zet apart.
Wrijf het citroengras, knoflook, gemberwortel in een vijzel tot een pasta.
Verhit de wok, doe er de olie in en roerbak het vlees 2 minuten, schep het eruit en zet apart. Bak nu de lenteui en de peperringetjes ong. 1 minuut in dezelfde olie, de kruidenpasta met de blokjes tomaat door de inhoud van de wok scheppen, de bouillon erbij gieten met de suiker en de sojasaus en goed mengen.Het vlees toevoegen en samen goed doorwarmen.
Schep het in een serveerschaal en garneer met de gehakte koriander en partjes limoen.


Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:27/971 << >>
600 gr. runderlende of ossenhaas in dunne plakjes gesneden(dwars op de draad) dan de plakjes nog een of twee keer doorsnijden
1 eetlepel vissaus
2 stengels citroengras , het malse gedeelte klein gehakt
4 tenen knoflook gehakt
2 cm. gemberwortel klein gehakt

3 eetlepels olie

3 verse rode pepers i n ringetjes gesneden
3 lenteui in stukken van 4 cm. snijden en dan nog gehalveerd in de lengte
300 gr. stevige tomaten in blokjes gesneden
1 dl. bouillon
1 eetlepel palmsuiker(of br. basterdsuiker)
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel vissaus

korianderblad en partjes limoen om te garneren