Gebakken appeltjes in een jasje van karamel


Doe alle ingrediënten voor het beslag in in diepe kom, meng ze goed, als ze te dik is dan er wat melk bij doen, het moet een dik glad beslag zijn.
Verwarm in een pan met een dikke bodem het mengsel voor de karamel en laat op een laag vuur de suiker smelten, dan aan de kook brengen en snel laten koken totdat het mengsel een lichte karamel kleur krijgt.
Dit moet heel zorgvuldig gedaan worden anders wordt de suiker te donker en dan is het bitter.
Intussen de vruchten door het beslag halen en dan in de hete olie bakken.
Meteen door de karamel wentelen en als ze goed bedekt zijn, in de kom met ijswater de karamel laten harden en laten uitlekken in een zeef .
Serveer het warm.
Pas op, het is erg heet van (temperatuur)
Succes en eet smakelijk !!
Tip : Dit is een karweitje om met zeker 2 personen te doen,want alle werkzaamheden volgen elkaar onmiddellijk op.

China

Beijing

Nagerecht

4 pers

no:495/971 << >>
beslag
125 gr. bloem (gezeefd)
mespunt zout
1 ei
1/2 dl. melk
1/2 dl. water


2 stevige appels geschild en in grote stukken gesneden

olie om te bakken

karamel
150 gr. suiker
3 eetlepels water
1 eetlepel olie


ijs- water gemaakt van ijsklontjes en koud water