Garnalengratin Scheveningen


Breng driekwart liter water met de wortels, uien, laurierblad, mosterdzaad en peperkorrels aan de kook en laat het nog 10 minuten koken.
Nu er de garnalen bij doen en aan de kook laten komen zonder deksel en dan nog 5 minuten met deksel tegen de kook aan laten komen (niet koken).
De garnalen er met een schuimspaan uitvissen en laten afkoelen. Pel ze en zet apart.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze gaat geuren, voeg er dan de gepelde garnalen toe en verhit een beetje.
Verdeel de garnalen en de boter over 4 ovenschaaltjes en bestrooi ze met kaas en peterselie. Zet ze 3 minuten onder de grill.
Serveer het met stokbrood om te dippen.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Schaaldieren

4 pers

no:669/971 << >>
24 grote garnalen, ongepeld

2 wortels fijn gesneden
2 uien in vieren gedeeld 2 laurierblaadjes
1 eetlepel mosterdzaad
1 theelepel groene peperkorrels

100 gr. boter
3 tenen knoflook gehakt
1 bosje peterselie gehakt
150 gr. geraspte belegen kaas