koude Chinese noedels (mie)


Meng de sesampasta en de olie, zodat er een mooi glad papje ontstaat. Doe er dan de sojasaus en pindakaas bij, meng het goed. Vervolgens de chiliolie, azijn en de gemberpasta en als je nog meer chiliolie erbij wilt, dit er langzaam door roeren. Pas op dat het niet te heet word.
Dit sausje moet je door de koude noedels(mie) mengen.
Garneer het met de gehakte lenteui en het sesamzaad.
Dan heb je een lekkere koude pittige salade voor de warme zomerdagen. Je kunt het dus heel gemakkelijk van tevoren maken.


Succes en eet smakelijk !!

China

Sichuan

Mie

4 pers

no:670/971 << >>

1 pak mie gekookt volgens de aanwijzing

1 grote theelepel sesampasta
2 theelepels sesam olie

1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel donkere sojasaus( dikke)

paar druppels chiliolie
1 theelepel zwarte rijstazijn
1 theelepel gemberpasta of klein gehakte gemberwortel

4 lenteui gehakt
1 theelepel sesamzaadjes geroosterd