Monchoutaart


7051600074kookles.jpg Verkruimel de koekjes en meng het met de gesmolten boter. Doe het in een vorm en zet het in de koelkast tot gebruik.
Meng in een keukenmachine de kaas, suiker en citroensap tot het zacht is. Meng het met de slagroom en doe het in een kom. Verwarm het een beetje(niet veel).
Verwarm de witte wijn en doe daar de geweekte gelatine in, doe het nu bij het kaasmengsel.
Schep het kaasmengsel boven op de koekjesbodem in de vorm en zet terug in de koelkast voor ong. 2 uur, of 30 min. in de vriezer en later in de koelkast.
Strooi de suiker over de vruchten en zet 30 min. apart en meng het nu met het water, citroensap en witte wijn, laat het aan de kook komen en roer de gelatine erdoor, af laten koelen en boven op de taart verdelen. Laat het vervolgens weer in de koelkast opstijven.
Serveer het met een bolletje sorbetijs en een heerlijke luchtige saus, zoals haagse bluf.
Succes en eet smakelijk!!!

Dit heb ik geleerd op een speciale kookles in Suzhou.

Europa

Nederland

Nagerecht

6 pers

no:668/971 << >>
200 gr. monchou of andere verse kaas
50 gr. suiker(fijne)
1 eetlepel citroensap
100 ml. slagroom

1 eetlepel witte wijn
1.5 vel gelatine of 3 gr. poeder, geweekt in koud water

taartbodem
20 gr. koekjes
20 gr. boter

bessengelei
150 gr. bramen of ander fruit zoals frambozen-aardbeien etc.
50 gr. suiker
50 ml. water
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel witte wijn
1.5 vel gelatine of gr. poeder, geweekt in koud water