GARNALEN-Spiesen met gember


Snijd de pepers van boven naar beneden open, maar laat het steeltje zitten. Schraap de zaden eruit. Verdeel het basilicum en de gember over de pepers. Bestrooi de pepers van binnen royaal met zout en peper.
Pel de garnalen, laat de staart zitten. Doe in elke peper een hele garnaal, zodat het staartje uit de punt steekt. Bestrijk elke garnaal licht met de boter. Druk de pepers stijf om de garnalen.
Steek steeds 3 pepers aan twee spiezen die evenwijdig aan elkaar zijn, als de sporten van een ladder. Wissel de kleur af. Leg de spiesen vooraf 20 min. in warm water. Maak zo acht laddertjes.
Grill de spiesen 5 minuten boven een tamelijk heet houtskoolvuur. Draai ze regelmatig om tot ze zacht en van buiten een beetje geblakerd zijn en de garnalen gaar.
Serveer met partjes citroen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt dit ook goed bereiden in een grillpan.

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:164/971 << >>
12 rode pepers of puntpaprika’s
12 groene pepers of puntpaprika’s
12 verse basilicumblaadjes, in dunne reepjes gescheurd
4 cm. verse gember, geschild en gehakt
24 rauwe garnalen met staart

klontje boter
zout en versgemalen peper

serveren
partjes citroen of limoen