Zalmforel gerookt op de Chinese wijze


Meng de benodigdheden voor de marinade en wrijf hier de vis van buiten en binnen mee in. Laat de vis minimaal een half uur of langer staan.
Maak de rookdoos zo ver klaar en leg de vis op het rooster. Schuif het deksel erop als er rook uit komt.
Laat het ong. 20 - 30 minuten roken. Als het goed ruikt het deksel eraf schuiven en de vis op een schaal serveren.




Succes en eet smakelijk !








Tip: Je kunt ook filet gebruiken, maar dan heb je minder tijd nodig nl. 10-15 min. om te roken.

China

Canton

Vis

4 pers

no:165/971 << >>
1 zalmforel van ong. 800 gr. schoongemaakt

Marinade
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 theelepel vijfkruidenpoeder

Benodigdheden
rookdoos
speciaal hout om te roken