Garnalen met kung Po saus


Was de garnalen en dep ze goed droog met keukenpapier. Doe ze in een kom, strooi er wat zout en peper en de olie over. Zet apart. Combineer het zelfrijzend bakmeel en de maizena en strooi deze over de garnalen, bedek ze goed. Druppel vervolgens wat van het koude water erover om het mengsel aan de garnalen te laten hangen. Meng het snel. Verhit de wok, doe er de olie in om te frituren, laat het goed heet worden. 180 oC. Draai het vuur lager en bak de garnalen ongeveer 2 -3 minuten, doe voorzichtig en gebruik de stokjes hiervoor om ze apart te houden (laat ze niet aan elkaar plakken). De laatste seconden van het bakken de uien en de paprika's toevoegen en nog 5 seconden bakken. Haal alles uit de wok en laat het goed uitlekken. Giet de olie uit de wok en roerbak in de rest(de aanhangende olie) de chilipeper knoflook en gemberwortel eventjes totdat deze gaan ruiken. Doe er dan de smaakmakers bij. Vervolgens de garnalen met de groente toevoegen en goed laten opwarmen, dan er het maizena- watermengsel bij doen totdat alles gaat glanzen.
Serveer onmiddellijk!
Succes en eet smakelijk!


China

Canton

Schaaldieren

6 pers

no:414/971 << >>
750 gr. rauwe garnalen, geschild en het darmkanaal verwijderd
zout
peper
1 eetlepel olie

1/4 kopje zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels maizena

koud water
olie om te frituren

1 rode paprika in partjes
1 groene paprika in partjes
1 gele paprika in partjes
1 ui in partjes

3 gedroogde chilipeper gehakt
3 grote tenen knoflook in dunne reepjes gesneden
1 1/2 eetlepel gemberwortel in dunne reepjes gesneden

smaakmakers:
3 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels zwarte rijstazijn
3 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels rijstwijn

1 eetlepel maizena met koud water gemengd