Knoflook en gemberkip in een kleipot


Was de kip en dep hem droog. Wrijf met de vingers onder de huid, zodat de huid los komt van het vlees.
Meng de knoflook, gember, zout en peper. Wrijf deze goed verdeeld tussen de huid en het vlees van de kip. Wrijf vervolgens de kip in met sesamolie.
Week een ongeglazuurde kleipot 10 minuten in koud water. Droog deze en doe de kip met de borst omhoog in de pot. Deksel erop en zet hem in een koude oven. Stel vervolgens de oven in op 250 0 C. en laat een uur bakken.
Zet vervolgens de hete pot op een theedoek of een houten plankje en leg het hete deksel op een andere doek (anders breekt de pot of het deksel).
Zet een plat bord klaar en leg daar de kip op.
Druppel er wat kookvocht overheen.

Succes en eet smakelijk !!

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:415/971 << >>
1 kip om te grillen
4 tenen knoflook gehakt
1 knopje verse gemberwortel gehakt
zout
peper

1 eetlepel sesamolie