Aziatische erwtenbouillon met wontons


Verhit olie en boter in de wok. Roerbak de prei 2 min. Voeg knoflook en gember toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de wijn erbij en verhit het mengsel tot bijna alle wijn verdampt is.
Schenk de bouillon erbij en breng hem aan de kook. Zet het vuur lager en laat de bouillon 5 minuten sudderen. Voeg de sojasaus en de doperwten toe en kook de bouillon nog 2-3 minuten.
Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk de bouillon in vier voorverwarmde kommen. Verdeel de wontons over de vier kommen.
Garneer met bieslook en serveer.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Soep

4 pers

no:347/971 << >>
1 eetlepel olie
klein klontje boter
3 middelgrote preien in ringen
3 tenen knoflook gehakt
5 cm. verse gemberwortel geschild en gehakt
4 eetlepels rijstwijn
1.5 dl. bouillon
3 eetlepels sojasaus
300 gr. diepvries doperwten
zout en vers gemalen peper
1/2 hoeveelheid varkensvleeswontons, vers gestoomd
handvol Chinese bieslook