eendenrolletjes met asperges


Verwijder het vel van het vlees. Snijd het borstvlees in de lengte in fijne plakjes van 2 cm. dik.
Bestrooi het vlees met peper en zout en meng er de 2 eetlepels rijstwijn en de maizena door.
Rol elk plakje vlees rond een asperge. De maizena zorgt ervoor dat elk plakje goed blijft plakken.
Verhit 1 liter olie in de wok of frituurpan op 180 oC. en bak telkens 10 aspergerolletjes gedurende 1 minuut en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en verwarm daarin alle benodigdheden voor de saus.
Serveer de aspergerolletjes op een schaal en giet de saus erover.

Succes en eet smakelijk!!!!

China

Hongkong

Gevogelte

4 pers

no:931/975 << >>
2 eendenborstfilets van 300 gr. p. stuk
peper en zout
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel maizena

250 gr. groene asperges dun in de lengte gesneden in stukken van 12 cm. lang

voor de saus
1 eetlepel olie
4 plakjes gemberwortel gehakt
4 tenen knoflook klein gehakt
1 gehakte verse chilipeper
3 lenteui gehakt
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
2 eetlepels bouillon
1 eetlepel maizena