hyacint van vis met zoet-zure saus


Snijd de vis in de lengte en in de breedte in repen, tot op 1 cm. van het vel. Strooi er wat zout over.
Meng de lenteui, gemberwortel en de rijstwijn. Haal de vis door de marinade en laat hem 30 minuten rusten.
Strooi de maizena met de hand over de vis zodat de reepjes aan alle kanten, tot diep in de ingesneden visvlees, goed bedekt is.
Meng en verwarm alle benodigdheden voor de saus.
Warm olie op in de wok of frituurpan tot 185 oC. Bak de vis 2 minuten in de olie. Laat de vis 2-3 minuten uitlekken en bak hem dan nog 30 seconden tot hij een knapperig korstje krijgt.
Giet de saus over de vis en garneer het gerecht met de pijnboompitten.
Meteen opdienen.
Succes en eet smakelijk!!!!
De vis wordt in de lengte en de breedte lichtjes in reepjes gesneden, zonder dat het vlees helemaal wordt doorgesneden. Door deze bijzondere versnijding krijgt de vis tijdens de bereiding de vorm van een bloem.

China

Shanghai

Vis

4 pers

no:932/975 << >>
800 gr. dik stevige visfilets met vel(bv.kabeljauw, roodbaars )
zout

marinade
1 lenteui gehakt
2 plakjes gemberwortel gehakt
2 eetlepels rijstwijn

5 eetlepels maizena

voor de saus
1 eetlepel knoflook gehakt
1 eetlepel gemberwortel gehakt
2 eetlepels olie
5 dl. bouillon
ongeveer 4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel zout
6 eetlepels palmsuiker
4 eetlepels witte rijstazijn
1 eetlepel maizena

voor de garnering
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten