Cantonese lamscarre


Meng de maizena, de rijstwijn, peper en zout, bestrijk daarmee het lamsvlees.
Verhit de olie in de wok of frituurpan tot 180 oC. en bak daarin het vlees in kleine hoeveelheden tot ze mooi goudbruin is(ongeveer 3 minuten) en zet apart.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak daar in de blokjes ui en paprika ongeveer 1 minuut. Doe er dan chilipeper, knoflook, gember, lenteui, zout, rijstwijn en sojasaus bij en breng op smaak met de peper en het vijfkruidenpoeder.
Dan mag het gefrituurde lamsvlees erbij. Meng het vlees door de groente, warm alles even goed door en serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vlees

4 pers

no:928/972 << >>
ong. 1 kg. lamscarre los gesneden

marinade
3 eetlepels maizena
3 eetlepels rijstwijn
1/2 eetlepel peper
1 theelepel zout

1 kleine ui in blokjes gesneden
1 groene paprika in blokjes gesneden
1 rode paprika in blokjes gesneden

1 verse chilipeper klein gehakt
1 eetlepel knoflook klein gehakt
1 1/2 eetlepel gemberwortel
1 lenteui klein gehakt
3 eetlepels rijstwijn
1/2 eetlepel donkere sojasaus
1 theelepel peper
1/2 eetlepel vijfkruidenpoeder