Chinese visfonfue met sesamdip


Verdeel de vissoorten en tofu over twee schalen en leg ook de groenten op twee schalen.Zet de schalen tot gebruik in de koelkast.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Meng in een kommetje de sojasaus met het sesamzaad, het limoensap, de sesamolie, rode peper en de helft van de knoflook. Verdeel de dipsaus over twee schaaltjes en zet ze tot gebruik afgedekt weg.
Breng in een pan de bouillon in de fonduepannen of woks en zet deze op rechauds op tafel. Zet de sesamdip en schilisaus op tafel. Iedereen legt wat ingredienten in de bouillon, laat ze in enkele minuten gaar worden en schept ze dan met schepnetjes uit de bouillon in kommen. Eet de beetgare ingredienten met de dipsausjes.
Verdeel tot slot volgens oud Chinees gebruik-als alle ingredienten in de bouillon bereid zijn- de mihoen over de kommen en schenk er de resterende hete bouillon over. Breng deze soep eventueel op smaak met de sojasaus.
Succes en eet snakelijk!!

TIP: Dek de tafel met kommen in plaats van borden en geef iedereen zijn eigen kleine schaaltjes met dipsauzen.

China

Canton

Vis

8 pers

no:582/971 << >>
2 eetlepels sesamzaad
150 ml. sojasaus
sap van 2 limoenen
1 eetlepel sesamolie
1 rode peper, z.z. en fijngehakt
3 tenen knoflook gehakt
3 liter bouillon
6 cm. verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 stengels citroengras, klein gehakt
3 lenteui in ringetjes

500 gr. mihoen geweekt in heet water

1 flesje zoete chilisaus

250 gr. coctail garnalen
200 gr. gekookte mosselen
500 gr. zalmfilet in blokjes
500 gr. stevig witvisfilet
1 blok tofu in blokjes gesneden
1 struik pakchoi in repen gesneden
2 rode paprika’s in repen gesneden
1 kleine Chinese kool in repen gesneden
200 gr. shitake, zonder steel in repen gesneden