roergebakken spinazie met knoflook


Was de spinazie goed en verwijder de grote stelen. Laat uitlekken.
Verhit de wok en doe er dan de olie in, laat het zo heet worden dat het begint te dampen; doe er dan de knoflook en zout bij en roerbak 10 sec.
Dan de spinazie erbij doen en nog 2 minuten laten roerbakken totdat de spinazieblaadjes goed met de olie bedekt zijn. Als de spinazie tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid geslonken is dan de suiker erbij doen en nog 4 minuten roerbakken.
Serveer het op een schaal en giet het overtollige vocht af.
Je kunt het warm of koud serveren.


Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Dit is een oud Chinees gerecht.
Het smaakt heerlijk bij vis en garnalen.

China

Canton

Groenten

4 pers

no:207/971 << >>
1 kg. verse spinazie
1 eetlepel olie

1 eetlepel knoflook gehakt
1 theelepel zout

1 theelepel suiker