Champignons sate


Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet daar de champignons in en laat ze ong. 1 uur hierin staan. Draai ze regelmatig om.
Maak intussen de dipsaus door alle benodigdheden behalve de kokosmelk in een vijzel, keukenmachine of blender goed te mengen. Er moet een grove brij ontstaan. Roer er dan de kokosmelk door en meng het goed.
Rijg dan de champignons aan sateprikkers en leg ze onder de voorverwarmde gril of op de barbecue ong. 3 minuten. Strijk er wat marinade overheen.
Warm serveren met de dipsaus.


Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vegetarisch

4 pers

no:276/972 << >>
32 stevige champignons

Marinade:
1 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel vers gehakte gemberwortel
1 eetlepel vers gehakte citroengras of geraspte citroenschil
2 eetlepels gehakte verse korianderblad
3 eetlepels vissaus
1 eetlepel sesamolie

Dipsaus:
3 eetlepels geroosterde pinda’s of grove pindakaas
1 rode gehakte peper
1 gehakte teen knoflook
1 eetlepel limoen of citroensap
3 eetlepels vissaus
2 eetlepels sesamolie
1 dl. dunne kokosmelk