Roerbakgroenten met vissaus


groente.jpg Blancheer de groenten in het licht gezouten kokend water, haal de groenten uit de pan als ze beetgaar zijn. Spoel ze meteen af met koud water (ze blijven dan knapperig). Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in en roerbak de uitgelekte groenten. Dan de rijstwijn er bij doen. Maak het af met de vissaus en de gehakte knoflook en maak het op smaak met zout en peper.




Succes en eet smakelijk!!
Tip: De groente blijft knapperig als ze na het blancheren direct met koud water afgespoeld word.
Bij dit gerecht gaat uitstekend gestoomde of gekookte rijst.

Thailand

Thailand

Groenten

4 pers

no:275/971 << >>
3 liter gezouten water

1 wortel, in dunne reepjes gesneden
1 kopje bloemkool in kleine roosjes
200 gr. peultjes of groene asperges in schuine reepjes gesneden
1 kopje gedroogde champignons geweekt in warm water en de hoedjes in reepjes gesneden
200 gr. broccoli roosjes

2 eetlepels olie

1 eetlepel rijstwijn

2 eetlepels vissaus
2 tenen knoflook gehakt

zout
peper