Biefstuk in zwarte bonensaus


Meng de smaakmakers , meng het met de maizena en roer het water beetje bij beetje erdoor totdat het opgenomen wordt. Zet apart.
Verhit de wok , doe er de olie in en bak de paprikareepjes snel, zet apart.
Doe vervolgens in de hete wok wat olie en bak hierin de gehakte knoflook licht en doe er dan de zwarte bonenpasta en de gehakte witte delen van de lenteui en de chilipeper bij roerbak snel, laat het niet aanbranden. Schep dan het vlees erbij en onder goed roeren op hoog vuur snel bakken ong. 3 min. Voeg er dan de smaakmakers aan toe.Laat het al roerende aan de kook komen en doe er dan het maizenamengsel bij. Laat het weer aan de kook komen. Op het laatste de paprikareepjes en het groen van de lenteui toevoegen.
Snel doorwarmen en serveren.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Vlees

4 pers

no:728/971 << >>
500 gr. biefstuk in dunne reepjes gesneden

Smaakmakers:
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel palmsuiker
zout
peper

1/2 eetlepel maizena
3 eetlepels water

2 groene paprika’s in dunne reepjes gesneden
olie

2 eetlepels zwarte bonen-knoflookpasta
3 lenteui in dunne ringen gesneden wit en groen apart houden
1 rode chilipeper zonder zaadjes en in ringetjes gesneden
2 tenen knoflook gehakt

1 eetlepel maizena-water mengsel