Cha ca Hanoi gebakken vis op Hanoise wijze


Doe de blokjes vis in een kom en schep er de vissaus, het zout en de peper door. Zet apart
Breng een driekwart gevulde grote pan met water aan de kook. Doe er de uitgelekte mie in en kook die 1 minuut. Giet over in een vergiet en laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Verdeel de mie over de soepkommen.
Verhit de olie in een kleine pan op een middelhoog vuur. Doe er de geelwortel en de gember in en verhit ong. 1 minuut tot de olie geel is en geurig wordt. Neem de pan van het vuur.
Schik de lenteuitjes, verse basilicum, koriander, dille, munt en pinda’s over 6 schaaltjes en zet die met de limoen apart op tafel.
Zet een brander op tafel. Verhit in een koekenpan van 20 cm. doorsnee op een middelhoog op een kookplaat. Giet een laagje geelwortelolie van 6 mm. diep in de pan en verhit tot 165 oC. op een frituurthermometer. Doe een kleine portie(1/3) van de blokjes vis in de olie en roerbak de vis met behulp van stokjes in ong. 2-3 min.gaar en goudgeel. Voeg een handjevol verse kruiden en pinda’s toe en roerbak een paar sec. Schep wanneer de kruiden geslonken zijn dit over de mie. Ga zo door met de volgende portie.

Elke eter perst er wat limoensap over, of sprenkelt wat dipsaus over de vis en groenten en schept alles om met de mie.

Vietnam

Vietnam

Vis

6 pers

no:123/971 << >>
750 gr. zeebaars, meerval of andere stevis visfilet, alle vel en graatjes verwijderd en in blokjes va 2 cm. gesneden
2 eetlepels vissaus
1 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel versgemalen peper

500 gr. rijstmie, 15 minuten geweekt in warm water en uitgelekt

1.25 dl. olie
1/4 theelepel gemalen geelwortel
6 dunne plakjes gemberwortel

9 lenteuittje met 3cm. van het groen, eerst in de lengte gehalveerd en daarna overdwars in stukjes van 4 cm. lang gesneden
het blad van 1 bosje verse Thaise basilicum
het blad van een bosje verse koriander
12 takjes verse dille, lange steeltjes verwijderd
het blad van een bosje verse munt
200 gr. gemalen ongezouten geroosterde pinda’s

nuoc cham (dipsaus) zie rijstmie met rundvlees

2 limoenen in partjes