Gestoofde garnalen uit Sichuan


garnalen.jpg Knip met een keukenschaar de poten en voelsprieten eraf en snijd vervolgens de rugzijde van de garnalen open, zodat je de zwarte ader kunt verwijderen, maar laat de schaal verder intact. Spoel de garnalen onder koud water af en dep ze goed droog met keukenpapier.
Verhit de olie en frituur de garnalen 2 minuten, of tot ze helemaal rose zijn. Laat ze uitlekken.
Giet de olie uit de wok. Roerbak in de achtergebleven olie de bonenpasta 1 minuut op een laag vuur. Voeg de garnalen, de gember, knoflook, rijstwijn, sojasaus, suiker en bouillon toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten bakken, terwijl u voortdurend roert.
Roer er de azijn door. Voeg wanneer het meeste vocht is verdampt, de lenteuitjes toe.
Garneer het gerecht met korianderblaadjes(desgewenst) en dien het heet op.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Schaaldieren

4 pers

no:124/971 << >>
800 gr. ongepelde grote garnalen met kop

olie om in te frituren


1 1/2 eetlepel bonenpasta met chili (toban jiang)

2 schijfjes gember gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel bruine basterdsuiker
ongeveer 1 dl. bouillon

1 theelepel donkere rijstazijn
1 eetlepel lenteui gehakt

garnering
korianderblaadjes