Catalaanse omelet


Verwarm de olie in een grote koekenpan, voeg de aardappels en de uien toe, sluit de pan gedeeltelijk met het deksel af en laat het geheel ong. 30 minuten langzaam stoven, onder af en toe roeren tot de aardappelen zacht zijn.
Giet de aardappelen en de uien af met behulp van een vergiet, vang de olie op en doe de aardappels in een grote kom.(zet de opgevangen olie apart).
Klop de eieren in een aparte kom, roer deze met de peterselie door de aardappels en maak het op smaak met peper en zout.
Verwarm wat van de opgevangen olie in een kleinere koekenpan en doe het mengsel in de pan en bak de omelet op een matige warmebron.
Keer de omelet, wanneer het ei bijna gestold is, op een bord, laat terug in de pan glijden en bak de keerzijde enkele minuten.
Keer de omelet nog tweemaal op dezelfde manier om hem langzaam te laten garen en druk de kanten, indien nodig, met een spatel aan om een mooie vorm te behouden. Leg de omelet op een bord en laat 10 minuten afkoelen. Succes en eet smakelijk!!

Dit is een lievelingsgerecht van mijn Catalaanse schoondochter Laura.

-Nieuw-

Spanje

Aardappelen

4 pers

no:7/971 << >>
500 gr. nieuwe aardappelen geschild of ongeschild in plakken gesneden van ong. 1/2 cm. dik
1 spaanse ui gehakt
1.5 dl. olijfolie, eerste persing
3 eetlepels peterselie gehakt
6 eieren