Broccoli met citroen, kip en cashewnoten


Verhit de wok, doe er dan pas de olie in. De kip erin doen en snel roerbakken ong. 3 minuten totdat deze goudbruin is. Haal ze eruit en zet apart.
Meng de smaakmakers en zet apart.
Blancheer de broccoli ong. 1- 2 minuten in kokend water en spoel af met koud water, laat uitlekken en zet apart.
Veeg de wok schoon verhit hem weer doe er wat olie in en roerbak dan de knoflook met de geblancheerde broccoli nog ong. 1 minuut.(pas op dat de groente niet gaar word, het moet beetgaar blijven). Nu er de smaakmakers aan toevoegen en aan de kook brengen totdat de saus begint in te dikken, dan de kip en de citroenschil- sap en de cashewnootjes erbij doen. Meng het goed en serveer het met rijst, mie of mihoen.
Succes en eet smakelijk!!


Broccoli bevat veel vitamine C, vezels en calcium.

-Nieuw-

China

Gevogelte

4 pers

no:6/971 << >>
1 eetlepel arachide olie
400 gr. kipfilets in plakjes gesneden
2 grote tenen knoflook in plakjes gesneden
250 gr. broccoli met stengel gesneden in beetklare stukjes van ong. 2 cm.

smaakmakers
2 dl. kippenbouillon
1 theelepel maizena
1 flinke eetlepel honing

geraspte schil van een halve citroen
sap van 1 citroen
3 eetlepel geroosterde cashewnoten